Information om forebyggelse af indbrud

Hvordan kommer tyven ind i mit hus ?
En tyv vil ofte overvåge en bolig i et stykke tid, for at finde ud af, om ejerne er hjemme. Mange tyve kommer ind ved at finde de svage steder, hvor simpelt værktøj kan bryde en dør eller et vindue op. De færreste tyve bryder sig i sagens natur om at lave for meget larm, når de bryder ind, så det er sjældent, at mere støjende metoder, såsom at knuse en rude eller at sparke en dør ind, tages i brug.
Prøv at se på din bolig med en tyvs øjne: Hvor er de svage steder, er der et hegn eller en hæk, så tyven kan arbejde i fred for naboer og forbipasserende? Og hvor lang og synlig er den vej, tyven skal tilbagelægge fra huset ned til sin bil med favnen fuld af smykker og designmøbler?

Hvordan sikrer jeg min bolig mens jeg er væk ?
Når du rejser fra din bolig, er det en god idé at lade naboer, familie eller venner holde øje og få den til at se ”levende” ud. Naboer kan for eksempel putte affald i affaldsspanden, parkere en bil i din indkørsel, fjerne aviser og reklamer fra postkassen eller trappetrinnet hver dag, lægge måtten på plads efter trappevask, tænde lys og radio/tv om aftenen, vande blomster, høste modne tomater i drivhuset eller endda hejse flaget om søndagen.Lad ikke værdifulde og let omsættelige ting f. eks., Ipads – bærbare computere, ligge frit fremme, synlige fra vejen eller haven. Forsøg at undgå, at der opbevares større kontant beløb i hjemmet.

 

Hvordan sikrer jeg døre og vinduer ?
Det er vigtigt, at muren og træværket er sundt og stærkt, og at beslag og låse fungerer optimalt.
Glaslisten på et vindue er ofte sømmet fast. Her kan det være en god idé at erstatte sømmene med såkaldte ”envejsskruer”. Gamle låse er lette at bryde op med simpelt værktøj. Skift den gamle lås med fem stifter i cylinderen ud med en nyere, godkendt og patenteret lås, og forstærk dørkarmen med sikkerhedsslutblik. Jo mindre mellemrum der er mellem dør og karm, jo sværere er det for tyven at få et stykke værktøj derind.
Sørg for en god mekanisk sikring af døre og vinduer, specielt terrassedøren bør sikres med lås,
vinduerne bør sikres med sikringsbeslag, som er lette at montere.

Hvilke tekniske løsninger kan forebygge indbrud ?
En tyverialarm, kan være en god idé at anskaffe. De findes både, uden opkobling til vagtselskab, hvor du selv ejer alarmen og kan konfigurere den skræddersyet til dit behov – for eksempel med en SMS advarsel til dig selv og en nabo. Ved konstatering af indbrud kan politiet derpå tilkaldes. En anden mulighed er, at tyverialarmen leveres af et vagtselskab, som mod en månedlig ydelse, reagerer ved alarmer og sender en vagt, som kan også hjælpe med afdækning og begrænse skader efter et indbrud og i nogle tilfælde tilkalde politiet, hvis boligejeren ikke kan træffes.
Et alarmanlæg kan suppleres med udendørs tv-overvågning, som optager video af indbruds-tyven. Bemærk, at der ikke må filmes udenfor egen matrikel.
Selecta DNA er en ny prisbillig metode til at sikre sine værdifulde ejendele med mærkning. Hver ejendel mærkes med SelectaDNA, (usynlig vædske), der sættes runde sikringsmærker på ejendelene. Vindue og dørsikringsmærker sættes synligt på ejendommen. Til sidst registreres “kit koden” i databasen hos SelectaDNA. Databasen er også tilgængelig for politiet, som derefter præcist kan henføre stjålne genstande til et bestemt gerningssted.
SelectaDNA avanceret DNA-mærkning (kaldes usynlig mærkning af politiet) har bevist resultater med at reducere røverier og indbrud med op til 83% i 37 lande. Se SelectaDNA for yderligere information.

Tilmelding til Nabohjælp
Undersøgelser har vist, at nabohjælp ordningen er en effektiv måde at forebygge indbrud på.
Husk det er let at rette henvendelse til ukendte personer, som passerer igennem bebyggelsen med, hvilket er nok til at få uønskede personer til at vide, at de er set, og vil søge andre steder hen.
Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så gør det nu, og reducer muligheden for at få ubudne gæster.
Gå ind på www.nabohjælp.dk og tilmeld dig. Følg vejledningen der.
Link til Nabohjælp APP, til android og iphone.

Tilmeldning til SMS tjeneste
Vil du hjælpe politiet med at skabe et mere trygt Nordsjælland?
Det eneste, du skal gøre, er, at tilmelde dig Nordsjællands Politis sms-samarbejde Tryk Politi, og så ellers holde øjne og ører åbne – og mobilen tændt.
Når du er tilmeldt Tryk Politi, modtager du en sms fra Nordsjællands Politi, hvis der er brug for din hjælp. Det kan f.eks. dreje sig om en savnet borger, eller hvis der er tricktyve i dit lokalområde. I sms´en vil der stå en kort beskrivelse af, hvad du skal holde særligt øje med.
Du tilmelder dig Tryk Politi her

Hvor kan jeg få mere at vide?
På hjemmesiden www.stopindbrud.dk, kan du se, hvordan du trin for trin forebygger indbrud i din bolig. Er uheldet alligevel ude, kan du se, hvordan du anmelder et indbrud til politiet og forsikringsselskabet, hvordan du bør færdes på gerningsstedet, og hvordan tyvekosterne gøres op og sagen i øvrigt behandles,
Læs mere via links herunder…